"Die integrale kijk van Havenue, daar is mijn moeder enorm mee geholpen."

October 23, 2019
Mevrouw M. woont in de Provenierswijk, waar ze zich helemaal thuis voelt. Haar steun en toeverlaat dochter Kamla woont en werkt in Leiderdorp. Zij is het contactpunt en de organisator voor alles wat met de zorg en het welbevinden van haar 82-jarige moeder te maken heeft. Mevrouw M. vertelt: “Ik kan mezelf niet goed douchen en aankleden. Vaak heb ik dikke voeten en krijg mijn schoenen niet aan. Lopen is dan moeilijk. Ik heb medicijnen van de huisarts, maar soms val ik toch. Dan weet ik niet precies wat er is gebeurd.”

Doorverwijzing via de huisarts

De huisarts zag mevrouw M. regelmatig, regelde thuishulp voor de ochtenden en liet ook een hartfilmpje maken. Daar was niets bijzonders op te zien. De huisarts merkte dat er steeds meer een beroep op de dochter werd gedaan. Maar die raakte op een gegeven moment overbelast. Nadat mevrouw M. door een duizelig gevoel op straat was gevallen, besloot ze haar door te sturen naar de sub acute zorg van Havenue.

Havenue biedt een totaalbeeld van wat er nodig is.

Dochter Kamla: “Ik kreeg een telefoontje van Havenue en we konden er al binnen een paar dagen terecht. Alle onderzoeken werden op één ochtend gepland en afgerond. Wat ik bijzonder vond, was dat er ook een maatschappelijk werker bij het team zat. Er zijn allerlei deskundigen bij betrokken, van geriater tot zorgcoach. Die integrale kijk van Havenue daar ben ik ontzettend blij mee, daar is mijn moeder enorm mee geholpen!”

“Ik zag mijn moeder opleven.”

De onderzoeken en gesprekken van Havenue resulteren in een helder plan van aanpak. Voor haar klachten krijgt mevrouw M. gespecialiseerde zorg. De welzijnswerker heeft een maatje gezocht om samen iets te ondernemen. Na overleg met de afdeling wmo van de gemeente over haar indicatie, kan mevrouw M. een extra dag naar buurthuis De Nieuwe Banier. Dochter Kamla zag haar moeder opleven en voelt zich voor het eerst echt ‘ontzorgd’.

Havenue. Samen voor u.

De samenwerking tussen verschillende disciplines gericht op positieve gezondheidszorg voor oudere Rotterdammers typeert de aanpak van Havenue. Dochter Kamla: “Ze nemen echt de tijd om te luisteren. Stellen open vragen, gaan niet alvast invullen en vatten helder samen. Hun manier van werken is heel goed voor ouderen en hun mantelzorgers.”

Bij Havenue zijn wij er samen voor u. Vraag ernaar bij uw huisarts.

Bij Havenue werken professionals vanuit het medisch, zorg- en welzijnsdomein in één team nauw met elkaar samen om te zorgen voor de beste zorg op het juiste moment dichtbij Rotterdamse ouderen.